Zynga, ÜNLÜ & Co’nun danışmanlığında Peak Games’in masa ve kart oyunlarını 100 milyon Amerikan Dolarına satın aldı

Finansal danışmanlığını ÜNLÜ & Co’nun yürüttüğü, San Francisco (ABD) merkezli dünyanın lider on-line oyun şirketlerinden Zynga’nın, Türkiye’nin mobil alanda lider sosyal oyun şirketi Peak Games’in masa ve kart oyunları (board and card games) birimini 100 milyon Amerikan Dolarına satın alması işlemine ilişkin sözleşme imzalandı

Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı ve varlık yönetim şirketi ÜNLÜ & Co’nun finansal danışmanlığını üstlendiği, San Francisco (ABD) merkezli global oyun şirketi Zynga’nın İstanbul merkezli mobil oyun geliştiricisi Peak Games’in masa ve kart oyunları (board and card games) birimini 100 milyon Amerikan Dolarına satın alınmasına yönelik sözleşme imzalandı.

 Yürütülen süreç ile ilgili bilgi veren ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Mehmet Sezgin: “Zynga bu satın alma işlemi ile global on-line oyun pazarındaki lider pozisyonunu güçlendirmektedir. Diğer yandan bu işlem, ÜNLÜ & Co’nun son dönemde odaklandığı teknoloji/internet şirketlerine yönelik satın alma/birleşme danışmanlığı girişiminin önemli bir sonucunu oluşturmaktadır. Türkiye pazarındaki lider konumumuzu bundan sonra teknoloji/internet sektöründe de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.”  

ÜNLÜ & Co, yıl başından bu yana , 1.5 milyar Amerikan Doları üzerinde işlem gerçekleştirdi. Bu işlem, ÜNLÜ & Co’nun tamamladığı 6. işlem olurken, bu dönemde; Orta Doğu ve Orta Asya merkezli lojistik şirketi Ibrakom ile Güney Koreli CJ Lojistik ortaklığı, Akfen Holding’in Mersin Uluslararası Limanı’nda IFM Investors’a 869 milyon dolar tutarındaki %40 hisse satışı, Korozo Ambalaj'ın Actera Group ile gerçekleştirdiği ortaklık işlemler arasında yer almaktadır.

ÜNLÜ & Co, sene başından bu yana, Pay Piyasaları tarafında, Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin gerçekleştirdiği 91 Milyon ABD Dolar’lık plasman, Sabancı Holding’e ait 100 milyon dolarlık hisse satış işlemlerine aracılık etti. Borç Sermaye Piyasalarında ise ÜNLÜ & Co, Çalık Enerji'nin 150 milyon TL tutarındaki 2 yıl vadeli özel sektör tahvili ihracının ardından Gözde Girişim’in 175 milyon TL tutarındaki tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirerek Türk Lirası şirket tahvil ihraçlarında 325 milyon TL işlem hacmi ile yüzde 10’lık pazar payına ulaştı.

Bir hata oluştu, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz! Form iletilmiştir, teşekkürler.