ÜNLÜ & Co, Solventaş’ın Satış İşleminin Danışmanlığını Gerçekleştirdi

Türkiye’nin öncü bağımsız sıvı kimyasal depolama terminali Solventaş’ın %100 hissesinin, Yıldırım Holding iştiraki Yılport Holding A.Ş.’ye satış işlemi tamamlandı. Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, bu işlemin satış tarafının finansal danışmanlığını üstlendi.

ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (“ÜNLÜ & Co”)’nin finansal danışmanlığını üstlendiği Türkiye’nin lider ve bağımsız sıvı kimyasal depolama terminali Solventaş Teknik Depolama A.Ş.’nin (“Solventaş”) satış süreci, Yıldırım Holding iştiraki Yılport Holding’in,  Solventaş hissedarlarının 100% hissesini satın almasıyla resmi olarak tamamlanmıştır.
Satış işleminin başarıyla tamamlandığını belirten ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mahmut L. Ünlü: ‘Piyasaların durgun olduğu zorlu bir dönemde başarıyla tamamlanan bu satış işlemini, Türkiye ekonomisine olan güvenin bir sonucu olarak görüyoruz. Ülke ekonomisine katma değer sağlayacak işlemlere verdiğimiz desteği aynı hız ile sürdürmeyi hedefliyoruz”  dedi.

ÜNLÜ & Co, Solventaş’tan önce bu yılın ilk yarısında Türkiye’nin en büyük holdingleri arasında yer alan Yıldız Holding’in içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Mevye Suları’nın 335 milyon TL karşılığında Japon içecek şirketi DyDo DRINCO’a satılması işleminde satıcı tarafın finansal danışmanı olarak yer almıştı. Ayrıca Malezya’nın en büyük elektrik tedarikçi şirketi Tenaga Nasional Berhad’ın (TNB), Türk enerji şirketi GAMA Enerji A.Ş.’nin %30 hissesini 255 milyon dolara satın alma işleminin de alıcı tarafında finansal danışmanlığını gerçekleştirmişti. Pay Piyasaları tarafında ise, Anadolu Cam’a ait Soda Sanayii'deki 100 milyon dolarlık, Sabancı Holding’e ait 75 milyon dolarlık ve ardından PETKİM'in 50 milyon dolar değerinde hisse satış işlemlerine aracılık etti.

Bir hata oluştu, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz! Form iletilmiştir, teşekkürler.