GAMA Enerji

Malezya'nın en büyük elektrik şirketi TNB, ÜNLÜ & Co'nun danışmanlığında Türkiye pazarına girdi.

Finansal danışmanlığını ÜNLÜ & Co'nun yaptığı işlemle Tenaga Nasional Berhad (TNB), Türk enerji şirketi GAMA Enerji'nin %30 hissesini satın aldı.

Malezya'nın en büyük elektrik tedarikçi şirketi Tenaga Nasional Berhad (TNB), Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co'nun danışmanlığında, Türk enerji şirketi GAMA Enerji A.S.nin %30 hissesini 255 milyon dolara satın alarak Türkiye'nin büyüyen enerji sektörüne girdi.

GAMA Enerji ile yapılan hisse satış anlaşması kapsamında TNB, GAMA Enerji'nin yönetim kurulunda iki üye ile yer alacak. Bu üyelerin genişletilmiş kontrol yetkileri olacağı gibi TNB'nin uzmanlığını ve gücünü GAMA yönetimine katmak için kilit öneme sahip üst düzey TNB uzmanlarını da özellikle finans, operasyon ve bakım departmanlarına getirebilme hakları da olacak.

Aralık 2014'te başlayan GAMA Enerji'nin hisse satın alım süreci, TNB'nin finansal danışmanları ÜNLÜ & Co ve UBS tarafından yürütüldü.

İç fonlama ve dış borçlanma ile finanse edilen hisse satış anlaşması; Türk Rekabet Kurumu, Türkiye Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Malezya'nın düzenleyici kurumlarından gerekli onayların alınması ardından resmi olarak yürürlüğe girecek.

2002 yılında kurulan GAMA Enerji, GAMA Holding'in bir iştiraki olup enerji ve su temini alanlarında projeler geliştiriyor. Türkiye'de termal, rüzgâr ve hidro santraller yatırımı olan şirketin Ürdün'de de su aktarım projesi bulunuyor. Şu an doğalgaz santralinden 840MW, rüzgâr santralinden ise 45MW enerji üretimi yapan şirketin 2017 yılına kadar Türkiye'deki üretim kapasitesinin 1.027MW'ye çıkması bekleniyor.

Bir hata oluştu, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz! Form iletilmiştir, teşekkürler.