ÜNLÜ & Co, Anadolu Restoran İşletmeleri’nin Birleşik Holding’e devir işleminin danışmanlığını gerçekleştirdi

Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun finansal danışmanlığını üstlendiği devir işleminde, Türkiye hızlı servis restoran (QSR) pazarının öncülerinden Anadolu Restoran’ın sermayesinin yüzde 100’ünü temsil eden hisselerinin Birleşik Holding Limited’e devri için sözleşme imzalanmıştır.

Anadolu Restoran’ın yüzde 100 hissesine sahip olan AG Anadolu Grubu Holding A.Ş. hisselerinin Birleşik Holding Limited’e devri için sözleşme imzalanmıştır. Rekabet Kurumu ve ilgili ön koşullarının gerçekleşmesiyle birlikte hisse devrinin 2020 yılı ilk üç ayı içerisinde sonuçlandırılması öngörülmektedir.  Anadolu Restoran’ın hisse değerinin nihai bedeli kapanış tarihinde kesinleşecektir.

Kurumsal finansman danışmanlığı alanında Türkiye’de pazar lideri olan ÜNLÜ & Co, son 23 yılda yaklaşık 12 milyar Amerikan Doları değerinde şirket satın alma ve birleşme işlemine aracılık etmiştir.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Simge Ündüz “ÜNLÜ & Co olarak bu işleme aracılık etmekten dolayı mutluyuz ve tüm taraflar için faydalı olmasını diliyoruz. Bu işlem 2020 yılında  yatırımcı algısının pozitif olacağı yönünde olumlu bir gelişme. Yılsonuna kadar ÜNLÜ & Co olarak 2020 yılının 2019 yılına göre işlem kapanışlarında daha iyi olacağını ön görüyoruz” dedi.

ÜNLÜ & Co hakkında:

1996 yılında bağımsız bir finansal danışmanlık firması olarak kurulan ÜNLÜ & Co, bugün Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye’nin şirket satın alma ve birleşmeleri, stratejik ortaklıklar, birincil ve ikincil halka arzlar ve blok hisse satış işlemlerinde pazar lideri olan ÜNLÜ & Co, kurumsal müşterilerine borç sermaye piyasalarında da danışmanlık hizmeti vermektedir. ÜNLÜ & Co, DAHA Yatırım Danışmanlığı ve Aracılık Hizmetleri ile, kişiye özel geniş ürün yelpazesiyle nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere hizmet sunmaktadır.

Varlık Yönetimi hizmetlerinde ÜNLÜ & Co, Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar, Fon ve Portföy Yönetimi alanlarında faaliyet göstermektedir.

Merkezi İstanbul’da olan ve 400’ün üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co’nun ayrıca New York ve Londra’da ofisleri bulunmaktadır.

Rakamlarla ÜNLÜ & Co:

  • 2010 yılından bu yana şirket alım satım işlemlerinde yaklaşık 10 milyar dolar, toplamda 57 adet başarılı işlem tamamlanmıştır.
  • 2010 yılından bu yana halka arzlar, tahsisli ve blok satışlarda 31 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem hacmi, yapılan pay senedi plasmanlarında 2010 yılından bu yana özelleştirmeler ve grup içi işlemler hariç olmak üzere %30 pazar payı ile lider konumdadır. (Kaynak: Bloomberg)
  • 2013 yılından bu yana toplam 17 adet borçlanma aracı ihracı yapılmıştır. (Toplam hacim 1,7 milyar TL üzerinde gerçekleşmiştir) (Kaynak: Borsa İstanbul)

 

Bir hata oluştu, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz! Form iletilmiştir, teşekkürler.