Raf ömrünü tamamlamış dinozorlar iş dünyasından çekilecek - Sözcü Gazetesi

Basın Küpürleri

Raf ömrünü tamamlamış dinozorlar iş dünyasından çekilecek - Sözcü Gazetesi

ÜNLÜ Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Attila Koksal, "Bu kriz belli ki uzun sürecek ancak hiçbir kriz sonsuza kadar sürmez. Önemli olan kriz bitti diye rahatlamaya ve coşkuya kapılmamak, temkinli hareket etmek. Gelen bilgileri yanlış anlayıp paniğe kapılmamak ve birbirimizi etkileyip sürü psikolojisi yaratmamak lazım" dedi. 

KAGİDER'in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) gerçekleştirdiği 'Kriz Dönemlerinde Ekonomi ve Paniğe Kapılmadan Finansal Riskleri Yönetmek' başlıklı panelde ekonomist Atilla Yeşilada ve ÜNLÜ Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Attila Koksal konuşmacı şirketlerin normalleşme süreci ve sonrasında karşılaşacağı finansal riskleri ve eylem planı önerilerini paylaştılar. Panelde ekonomist Atilla Yeşilada ikinci dalganın yaşanacağı ve bu dalganın özellikle son dönemdeki sokak eylemlerinden sonra ABD'de başlayabileceği öngörüsünü vurguladı. Yeşilada şöyle konuştu: "Çince'de 'kriz' ve 'fırsat' kelimelerinin yazılımında bir küçük fırça darbesi var. Bu süreçte dünya ekonomisinin karşılaştığı en büyük sorun pandemi değil, bunun yarattığı davranış değişiklikleri oldu. Devletler salgın bitti dese de vatandaşlar örneğin tedbir amaçlı arkadaşlarıyla yemeğe çıkmıyor. Tüketim eve kayıyor. Şirketlerin finansal sıkıntıya hazır olması gerekiyor.

Pek çok şirketin bu mali kriz sürecinde piyasadan çekileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla birkaç ay daha dayanabilen şirketler çok daha rahat bir piyasada iş yapıyor olacak. Bu süre, nitelikli elemanların elde tutulması, sadakatlerinin artırılması ve dijitale yatırım yapılarak değerlendirilmeli. Bu krizin sonunda Türkiye'de iş dünyasının çok değiştiğini, raf ömrünü tamamlamış dinozorların piyasadan çekildiğini göreceğiz.

Bir hata oluştu, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz! Form iletilmiştir, teşekkürler.