Polinas Plastik, Propak Ambalaj’ı aldı

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin dolaylı bağlı ortaklığı Polinas Plastik Sanayii ve Ticareti A.Ş., Propak Ambalaj Üretim ve Pazarlama A.Ş.’nin hisselerinin yüzde 90’ını 47 milyon Avro karşılığında satın alarak ambalaj sektöründe dev bir satın almaya imza attı.

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin dolaylı bağlı ortaklığı Polinas Plastik Sanayii ve Ticareti A.Ş., Türkiye baskılı esnek ambalaj sektörünün lider üreticilerinden Propak Ambalaj Üretim ve Pazarlama A.Ş.’nin yüzde 90 hissesini, 47 milyon Avro karşılığında satın aldı. Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, bu süreçte Gözde Girişim ve Polinas’ın finansal danışmanlığını üstlendi.

 Satın alma anlaşmasının başarıyla imzalandığını belirten ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Bölümü Yönetici Direktörü Simge Ündüz, anlaşmanın Gözde Girişim ve Polinas’ın ambalaj sektöründeki mevcut varlığına değer katacağına ve sektördeki yerini daha da önemli bir yere taşıyacağına dikkat çekti. Ündüz, “Gözde Girişim ve Polinas için ambalaj sektöründe önem taşıyan bu işlem için danışmanlık vermekten dolayı çok mutluyuz. Gözde Girişim ve Polinas bu satın alma işlemiyle ambalaj sektöründeki yerini daha da kuvvetlendirmiştir” diye konuştu.

 ÜNLÜ & Co Eylül 2016 tarihinden bugüne kadar 1,4 milyar doların üzerinde şirket alım- satım alma işlemine aracılık etti.  Bu işlem ÜNLÜ & Co’nun son bir yıl içinde gerçekleştirdiği 8. işlem olurken, son dönemde sonuçlandırılan işlemler arasında; Ibrakom ile CJ Lojistik ortaklığı, Akfen Holding’in Mersin Uluslararası Limanı’nda IFM Investors’a 869 milyon dolar tutarındaki %40 hisse satışı ve Korozo Ambalaj'ın Actera Group ile gerçekleştirdiği ortaklık yer almaktadır.

Polinas hakkında

1982 yılında Türkiye’nin ilk BOPP (Çift Yönde Gerdirilmiş Polipropilen) film üreticisi olarak Manisa’da kurulan Polinas, sektörde lider ve öncü konumundadır

Propak Ambalaj

Temelleri 1977 yılında atılan Propak Ambalaj, Anadolu Ecopak üretim tesisinin Serdar Çetin tarafından satın alınmasıyla 2006 yılında kurulmuştur. 2011 yılında çoğunluk hissesi özel sermaye fonu, TPACK, tarafından satın alınan Propak, flexo ve rotogravür baskı kabiliyeti ile Türkiye’nin lider baskılı esnek ambalaj üreticilerindendir.

  

Rakamlarla ÜNLÜ & Co:

2010 yılından bu yana halka arzlar, tahsisli ve blok satışlarda 28 işlem ve 2.8 milyar dolarlık işlem hacmi, yapılan hisse senedi plasmanlarında 2010 yılından beri özelleştirmeler ve grup içi işlemler hariç olmak üzere % 38 pazar payı ile lider (Kaynak: Bloomberg)

 2013 yılından bu yana toplam 18 adet borçlanma aracı ihracı (toplam hacim 1.6 milyar Tl üzerinde )( Kaynak: Borsa İstanbul)

2010 yılından bu yana şirket alım satım işlemlerinde yaklaşık 9 milyar dolar büyüklüğünde toplamda 51 adet başarılı işlem tamamlanmıştır. ( Kaynak: Mergermarket)

 ÜNLÜ & Co hakkında

1996 yılında bağımsız bir finansal danışmanlık firması olarak kurulan ÜNLÜ & Co bugün kurumsal finansman ve danışmanlık, borç finansmanı ve danışmanlığı, kurumsal pay senedi satışları ve varlık yönetimi çözümlerine ek olarak nitelikli bireysel müşterilere beklentileri doğrultusunda özel ürün ve hizmet sunduğu DAHA ile lider bir yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi hizmetleri grubu olmuştur. Türkiye’nin uluslararası şirket satın alma ve birleşmeleri, stratejik ortaklıkların oluşumu, tahvil ihraçları, blok satışlar ve halka arz işlemlerinde pazar lideri olan ÜNLÜ & Co müşterilerine kurumsal finansman danışmanlık hizmetlerinin yanında, sendikasyon kredisi, satın alma finansmanı ve proje finansmanı gibi her türlü borç finansmanının yapılandırılması ve temin edilmesine yönelik olarak finansal danışmanlık hizmetleri ile tahsili gecikmiş alacak yönetimi, girişim sermayesi ve portföy yönetimi gibi varlık yönetimi hizmetleri de vermektedir. Merkezi İstanbul’da olan ve 350 çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co’nun, New York ve Singapur’da da ofisleri bulunmaktadır.

Bir hata oluştu, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz! Form iletilmiştir, teşekkürler.